XXXBesparen

Tips kleine besparingen

Er zijn verrassende mogelijkheden om kleine besparingen in je huis te realiseren. Hier staan er enkele op een rij. Onze energieambassadeur vertelt er graag meer over. Nodig jij mij uit?

Voorkom sluipgebruik

Door elektrische apparaten niet onnodig aan te laten staan kun je veel energie besparen. Is je mobiel opgeladen? Haal de oplader uit het stopcontact. Het stroomverbruik gaat anders gewoon door, en dat is toch zonde.

Bespaar kosten met een klokthermostaat

Een klokthermostaat zorgt ervoor dat je verwarming automatisch aan en uit gaat. Hierdoor verbruik je minder energie. Dit scheelt in energiekosten én is beter voor het klimaat. Wil je thuiskomen in een warm huis zonder de verwarming de hele dag aan te laten staan? Een klokthermostaat zet de verwarming automatisch aan voor je thuiskomt. Andersom kun je de verwarming ook niet vergeten uit te zetten. Dit is beter voor het milieu en scheelt in de stookkosten.

Ledlampen

Een ledlamp is 85% zuiniger dan een gloeilamp en verdient zich snel terug. Je kunt dus flink energie besparen door ledlampen aan te schaffen.

Radiatorfolie

Radiatorfolie is een dunne folie die je tegen de buitenmuur achter de radiator plakt. Hierdoor ontsnapt er minder warmte naar buiten. Met radiatorfolie kun je al snel 30 euro per jaar besparen. Radiatorfolie kost voor een gemiddelde woning zo’n 20 euro.

Waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop – ook wel spaardouche genoemd – douch je net zo lekker als anders, maar bespaar je tot wel 20% warm water. Met een waterbesparende douchekop help je zowel het klimaat als je portemonnee.
50% van de huishoudens in Nederland heeft al een waterbesparende douchekop en dat is niet voor niets. Een gemiddeld huishouden bespaart met een spaardouche 7.400 liter warm water en bijna 45 m³ gas. Dit komt neer op een besparing van 45 euro per jaar.