Over ons

Wie zijn we en wat doen we?

Wij zijn inwoners van Zoeterwoude met een duurzaam hart. Wij enthousiasmeren dorpsgenoten om bij te dragen aan een duurzame energievoorziening. Dat doen we door onze ervaring met besparen, isoleren, opwekken en subsidies te delen. In een persoonlijk gesprek maken we inzichtelijk wat nodig is om een overstap naar hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, water en aarde te maken.

Daarnaast organiseren we inspiratiebijeenkomsten en richten we coöperaties op om samen in de buurt energie op te wekken. Daar krijgen we energie van!

Waarom doen we dat?

Het gesprek over de verandering van het klimaat is aan de orde van de dag. De desastreuze gevolgen voor onze leefomgeving worden steeds duidelijker. Maar waar moet je beginnen als je wilt bijdragen aan het oplossen van dit probleem? Ons antwoord is heel eenvoudig: dicht bij huis!

Wanneer wij allemaal beginnen met ons huis (clubhuis, bedrijf et cetera) energieneutraal te maken dan zetten we een belangrijke stap in de goede richting. En door dat met elkaar in de buurt te doen gebeurt er meer en is het leuker.

Hoe doen we dat?

Wij hanteren een simpel principe dat bestaat uit 3 stappen:

  1. Beperk eerst je energieverbruik zoveel mogelijk door besparen en isoleren;
  2. Wek vervolgens zoveel mogelijk energie zelf of samen (lokaal) op;
  3. Koop het restant in bij een groene energieleverancier.

Spreekt ons verhaal je aan? Dan nodigen we je van harte uit mee te doen!