Terug naar Nieuws

Afsluiten van gas is gratis voor consument

Als consumenten ervoor kiezen om de gasafsluiting in hun woning te laten verwijderen, hoeven zij niet meer te betalen voor de afsluiting van het gas. Zij moeten wel een aanvraag bij de netbeheerder indienen om hun gasaansluiting te laten verwijderen. 

Doel van de regeling
Het doel van deze regeling is dat iedereen in Nederland, die geen gebruik meer wil maken van de gasaansluiting in de woning, deze gasaansluiting kan laten verwijderen zonder kosten. Dit geldt voor alle kleinverbruikers. Hiertoe behoren alle huishoudens en het merendeel van het mkb. De regeling heeft tot gevolg dat iedereen die verzoekt om verwijdering van de gasaansluiting, hier geen rekening voor krijgt. De gasaansluiting wordt veilig verwijderd door de netbeheerder en de kosten kan de netbeheerder via zijn tarieven vergoed krijgen.

 Verzoek tot verwijderen
Om de gasaansluiting kosteloos te laten verwijderen, is noodzakelijk dat als je  van het gas afgaat, je een verzoek doet om de gasaansluiting te laten verwijderen. Het indienen van een verzoek moet heel laagdrempelig worden.